اسامی ۷ بیمارستان پرخطر تهران اعلام شد| ساختمان ۱۲۵ بیمارستان پایتخت در فهرست پرخطر‌ها-راهبرد معاصر

اسامی ۷ بیمارستان پرخطر تهران اعلام شد| ساختمان ۱۲۵ بیمارستان پایتخت در فهرست پرخطر‌ها

مدیرعامل سازمان آتش نشانی و خدمات ایمنی شهر تهران اعلام کرد که از ساختمان ۱۲۵ بیمارستان در پایتخت جزو ساختمان‌های پرخطر است.
تاریخ انتشار: ۲۱:۲۳ - ۱۱ شهريور ۱۴۰۳ - 2024 September 01
کد خبر: ۲۵۶۱۲۰

به گزارش راهبرد معاصر، قدرت‌الله محمدی با اشاره به وضعیت ایمنی بیمارستان‌های پایتخت گفت: تا پیش از این، بیمارستان‌ها بدون داشتن تائیدیه ایمنی، پروانه گرفته و فعالیت می‌کردند، اما پس از پنج سال پیگیری، بالاخره با دستور وزیر بهداشت وقت، سال گذشته مقرر شد تمام بیمارستان‌ها از سازمان آتش‌نشانی تائیدیه بگیرند. در حال حاضر ما در شهر تهران، ۱۸۹ بیمارستان فعال داریم که از این تعداد تنها ۵۲ مرکز از آتش‌نشانی تائیدیه ایمنی گرفته‌اند. این در حالیست که از ۱۳۷ بیمارستان باقی مانده، ۱۲۵ بیمارستان آن جزو ساختمان‌های پرخطر هستند. 

وی با بیان اینکه مردم باید بدون استرس وارد بیمارستان‌ها شوند تا خدمات درمانی دریافت کنند؛ افزود: ما برای تمام این مراکز، پرونده قضائی ایجاد کرده‌ایم و تا ایمن شدن آنها پای کار خواهیم بود.

مدیرعامل سازمان آتش نشانی و خدمات ایمنی شهر تهران گفت که ۵۰ درصد این بیمارستان‌ها دولتی هستند که باید بودجه دریافت کنند، اما متاسفانه شاهد هستیم بیمارستان‌های خصوصی نیز که برای خدمتشان مبالغ هفتگی دریافت می‌کنند نسبت به ایمن سازی مراکز خود بی اعتنایی می‌کنند.

محمدی خطاب به شهروندان گفت: ما اسامی بیمارستان‌های پرخطر را اعلام کردیم تا شهروندان در جریان باشند و بر همین اساس، به بیمارستان‌های ایمن مراجعه کنند.

بیمارستان‌های پرخطر تهران کدامند؟
محمدی گفت: درحال حاضر شاهد هستیم که نام تعدادی از بیمارستان‌ها، در فهرست ساختمان‌های پرخطر وجود دارد در حالی‌که بیمارستان‌ها باید جزو ایمن‌ترین محل‌ها باشند تا در شرایط اضطراری از آنها استفاده شود و حداقل خودشان مشکلی نداشته باشند. در روز‌های اخیر تنها اسم بیمارستان لولاگر بر سر زبان‌ها افتاد؛ در حالی‌که بیمارستان‌های سینا، بوعلی، امام خمینی (ره)، شهدای یافت آباد، رسول اکرم (ص) و فیاض بخش نیز در لیست ساختمان‌های پرخطر قرار دارند و همه این ساختمان ها، قدمت طولانی دارند که باید مورد بازسازی و به‌سازی قرار گیرند.

مدیرعامل سازمان آتش‌نشانی و خدمات ایمنی شهر تهران ادامه داد: ما معتقدیم که تمام این ساختمان‌های قدیمی باید نوسازی شوند، اما از آنجایی که این اتفاق بسیار زمان‌بر و هزینه‌یر است؛ فعلا امیدواریم حداقل موارد ایمنی در زمینه حریق در این ساختمان‌ها انجام شود. به عنوان مثال سیستم اطفای حریق بسیار مهم است که اگر حریقی در بیمارستان رخ داد، این سیستم به همه هشدار دهد و اینگونه جان بسیاری از بیماران، همراهان و کادر پزشکی بیمارستان بتوانند جان خود را برداشته و از محل خطرناک دور شوند.

وی افزود: عمر بیشتر این ساختمان‌ها بالای ۵۰ تا ۶۰ سال است و باید هر چه زودتر دولت یا وزارت بهداشت درباره سرنوشت این ساختمان‌ها تصمیم گیری کنند.

مدیرعامل سازمان آتش نشانی و خدمات ایمنی شهر تهران ادامه داد: باید به این مسئله توجه کرد افرادی که در بیمارستان‌ها حضور دارند عموما ناتوان و بیمار هستند. یعنی بین این افراد ممکن است سالمند، کودک، افرادی که دارای شکستگی هستند یا حتی در حالت بیهوشی و کما باشند؛ حضور داشته باشند، بنابراین نمی‌توانند به راحتی از خطر فرار کنند بنابراین در این مراکز ایمنی بسیار از اهمیتی بالایی برخوردار است.

محمدی با اشاره به حریق‌های اخیر در چند بیمارستان گفت: در حریق‌های بیمارستان شریعتی و گاندی، شاهد بودیم که این بیمارستان‌ها سیستم اطفای حریق نداشتند؛ بنابراین پس از آنکه آتش مجموعه گسترده‌ای را دربرگرفته بود یا دود به کل ساختمان سرایت کرده بود؛ بعد از ایجاد حریق و گسترش آن از حادثه اطلاع پیدا کردند که این موضوع باعث شد آتش به همه جا سرایت کند و خطر را چندین برابر کند. در حالی‌که اگر سیستم اطفای حریق در این مراکز وجود داشت؛ در همان لحظه اولیه شروع آتش، آژیر خطر به صدا در می‌آمد و اینگونه آتش در همان کانون ایجاد آن، مهار می‌شد و دیگر نیازی به تخلیه ساختمان نبود.

مدیرعامل سازمان آتش نشانی و خدمات ایمنی شهر تهران ادامه داد: من از مسئولان وزارت بهداشت و قوه قضائیه برای اقدامات انجام شده، قدردانی می‌کنم، اما امیدواریم هرچه زودتر همه مسئولین به باور ایمنی برسند و برای ایمن سازی ساختمان‌های اقدامات موثری انجام دهند./ ایسنا 

مطالب مرتبط
ارسال نظر
تحلیل های برگزیده